Kako iz URL adrese slike saznati koji je Facebook profil u pitanju?

Svako od nas je, makar jednom, na nekom forumu, Fejsbuk statusu, četu ili bilo kojem drugom alatu za internet komunikaciju dobio link (URL adresu) koja nas je vodila ka nekoj slici koja se nalazi na Fejsbuku. Svi mi smo se makar jednom zapitali 'Na čijem li se profilu nalazi ova slika?'...

IT obuka blog će u ovom članku objasniti Kako iz URL adrese slike saznati koji je Facebook profil u pitanju? 

Da bi saznali koji Facebook profil se krije iza neke URL adrese slike, tj. linka, potrebno je pratiti sljedeće korake:


  1. Uzećemo za primjer URL adresu slike koja vodi do Fejbuk profila osnivača Facebooka - Mark Zuckerberga ------>>> https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/376276_10100455456009301_1862865325_n.jpg
Kada kliknemo na ovaj link, otvoriće nam se sljedeća slika:


2) Drugi korak ka saznavanju koji FB profil se krije iza određene URL adrese ćemo napraviti tako što ćemo kopirati drugu grupu brojeva koja se nalazi u linku. Pogledajte sliku:


  3)  Otvorimo stranicu www.facebook.com, ulogujemo se, a kopirani broj nalijepimo u nastavku adrese facebook.com. U ovom slučaju bi to izgledalo ovako:

https://www.facebook.com/10100455456009301

Kada smo to odradili dovoljno je da pritisnemo ENTER, i u roku od nekolike sekunde ćemo saznati koji Fejsbuk profil se krije iza URL adrese.

Napomena: Ovo neće dati rezultate ukoliko je Facebook profil osobe, na čijem se profilu nalazi slika od koje mi imamo URL adresu, zaštićen.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, javite se u komentarima. Uredništvo bloga IT obuka će odgovoriti u što kraćem roku.

No comments

Leave a Reply

Komentari se objavljuju u realnom vremenu. Svi komentari su samo i isključivo stav autora istih. Uredništvo bloga ne snosi nikakvu odgovornost za napisano u komentarima, a sporne komentare ćemo uklanjati čim ih uočimo.

Arhiva bloga

Kontakt forma

Name

Email *

Message *

Merlin Džogović