Kako prijaviti sajt na poznate pretraživače, Google, Yahoo, Bing?

Svi mi koji pišemo neke blogove, ili posjedujemo web portale, očekujemo određenu posjetu na njih... Sajt ili blog bez posjete nije vrijedan, niti cijenjen. A i da bi postojala bilo kakva šansa za monetizaciju nekog sajta, ili bloga, opet je posjeta preduslov. Što to znači? To znači da mi možemo imati sajt, blog, portal, bilo što, ali ako nemamo posjetu, on zapravo ne postoji. Posjetioci su najveća vrijednost svakog sajta. 




Koji je prvi korak ka dovođenju posjete na naš blog? 

Nakon što smo kreirali blog i sve podesili prema želji, sljedeći korak jeste PRIJAVLJIVANJE SAJTA NA POZNATE SVJETSKE PRETRAŽIVAČE! Poznati svjetski pretraživači jesu Google, Bing i Yahoo.

Dakle, nakon što smo kreirali sajt i ubacili nekoliko koraka, potrebno je taj isti sajt i prijaviti na pretraživače, kako bi nas ljudi mogli pronaći. Pretraživači će nas svakako indeksirati, ali nema potrebe da čekamo 15-20-mjesec dana da se to desi.

Kako se prijavljuje sajt na Google?

Da biste prijavili sajt na Google, potrebno je da odradite 4 jednostavna koraka. IT obuka predstavlja 4 koraka za prijavu sajta na Google pretraživač:


  1. Posjetite ovaj link:   http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
  2. Ukucate URL (adresu) vašeg sajta. Primjer: http://www.itobuka.com/
  3. Ukucate antibot slova/brojeve
  4. Pritisnete ADD URL.
To je to. Prijavili ste sajt na Google pretraživač. 

Kako prijaviti sajt na Bing pretraživač?

  1. Kliknite na ovaj link:  http://www.bing.com/docs/submit.aspx
  2. Ukucate antibot tekst
  3. Ukucate adresu vašeg sajta. 
  4. Pritisnete SUBMIT.
Ovim korakom ste se prijavili i na Bing pretraživač-

Kako prijaviti sajt na Yahoo?

Yahoo pretraživač se jako malo koristi na našim prostorima, ali nije loše da sajt prijavite i na njega. To možete odraditi u 3 jednostavna koraka:

  1. Pratite ovaj link:  http://search.yahoo.com/info/submit.html
  2. Kliknete na “Submit Your Site for Free”
  3. Bićete redirektovani na Bing. Pratite upustva...
U samo 5 minuta posla, vaš sajt je prijavljen na 3 najveća svjetska pretraživača. Nakon ovoga ćete ubrzo biti popisani od njih.

Ukoliko vam se svidio članak, podijelite ga na društvenim mrežama. Uredništvo bloga IT obuka vas pozdravlja. Javite se u komentarima.

3 comments

Komentari se objavljuju u realnom vremenu. Svi komentari su samo i isključivo stav autora istih. Uredništvo bloga ne snosi nikakvu odgovornost za napisano u komentarima, a sporne komentare ćemo uklanjati čim ih uočimo.

Arhiva bloga

Kontakt forma

Name

Email *

Message *

Merlin Džogović