Facebook iskopirao Twitter i uveo verifikovane stranice!

Dobrodošli na IT obuka blog! Društvena mreža Fejsbuk je poznata i po tome što redovno mijenja izgled svoje stranice i uvodi redovne izmjene i novine za svoje korisnike. Posljednja u nizu izmjena je ta da je društvena mreža Fejsbuk uvela verifikovane stranice. Djeluje poznato? Pa da, Tviter tu mogućnost ima već odavno. :)

Za one koji ne koriste Tviter ovo je sigurno novina. Kako prepoznati verifikovanu stranicu na Fejsbuku?

Verifikovane stranice na Fejsbuku možete prepoznati po tome što pored imena stoji i plavi kružić koji u sebi ima znak 'štiklirano'.


verifikacija stranice na facebooku


verifikacija stranice na facebooku


Vjerovatno se sada većina čitalaca pita 'Kako da verifikujem stranicu na Facebooku?'. IT obuka će vas ovaj put razočarati. :) Verifikacija stranica je, za sada, moguća samo za slavne ličnosti, brendove, firme, i stranice sa dosta fanova (lajkova).

Bitno je zapamtiti da TRENUTNO NIJE MOGUĆE VERIFIKOVATI FB STRANICU NA ZAHTJEV, JER FACEBOOK NEMA MOGUĆNOST SLANJA ZAHTJEVA ZA VERIFIKACIJU STRANICE!

Ovo naglašavam zato što ovih dana, na društvenoj mreži Facebook kruži scam, koji administratorima stranica nudi mogućnost da svoju stranicu verifikuju.

Ukoliko ste i vi dobili ovakvu poruku, bitno je da znate da je to trenutno nemoguće odraditi i ne nasijedajte na scam.

Javite se u komentarima i podijelite mišljenje. Hvala za čitanje. Ostanite uz IT obuka blog.

No comments

Leave a Reply

Komentari se objavljuju u realnom vremenu. Svi komentari su samo i isključivo stav autora istih. Uredništvo bloga ne snosi nikakvu odgovornost za napisano u komentarima, a sporne komentare ćemo uklanjati čim ih uočimo.

Arhiva bloga

Kontakt forma

Name

Email *

Message *

Merlin Džogović