Fejsbuk (Facebook) omogućio tinejdžerima pristup kao za odrasle

Na društvenoj mreži Fejsbuk od sada će tinejdžerima uzrasta od 13 do 17 godina biti omogućeno razmjenjivanje fotografija i komentara, što bi moglo ponovo da pokrene pitanje zloupotrebe djece na internetu.



Do sada su korisnici Fejsbuka u tom tinejdžerskom uzrastu imali ograničenja i mogli su da razmjenjuju fotografije i komentare samo sa svojim prijateljima ili prijateljima svojih prijatelja.

Novim promjenama tinejdžerima se daje mogućnost da biraju u podešavanjima da li žele da ono što postavljaju bude dostupno svima, što je opcija koju imaju odrasli korisnici.

Kao mjera zaštite, Fejsbuk će obavještavati maloljetne korisnike o tome da će sada biti više izloženi javnosti i široj čitalačkoj publici. To upozorenje pojavljivaće se pri postavljanju svakog komentara ili fotografije.

Fejsbuk je u objašnjenju naveo da se odlučio na promjenu pravila privatnosti jer želi da njihov servis bude prijatniji za korišćenje tinejdžerima.

No comments

Leave a Reply

Komentari se objavljuju u realnom vremenu. Svi komentari su samo i isključivo stav autora istih. Uredništvo bloga ne snosi nikakvu odgovornost za napisano u komentarima, a sporne komentare ćemo uklanjati čim ih uočimo.

Arhiva bloga

Kontakt forma

Name

Email *

Message *

Merlin Džogović