BESPLATNO UČENJE STRANIH JEZIKA – PUTEM INTERNETA


Kako besplatno naučiti strani jezik? Znamo da kursevi stranih jezika zahtijevaju mnogo vremena, angažovanja, a i dosta novca. U ovom postu ću ukratko predstaviti besplatne kurseve stranih jezika – putem Interneta.

Livemocha predstavlja najbrojniju jezičku zajednicu na Internetu. Osim postojanja velikog broja besplatnih  kurseva stranih jezika, omogućava i da stupite u kontakt sa drugim osobama koje uče jezike i  da se međusobno  pomažete. Najveća prednost Livemocha je broj kurseva. Može se birati između  35 kurseva ( ovaj broj se stalno povećava), tako da ako želite da naučite jezik koji nije popularan preporučujemo Livemocha.  Još jedna prednost Livemocha-e je da je veliki broj kurseva preveden na srpski tako da ne morate da znate početni engleski kako bi se snalazili na sajtu.
2) Buusu
Busuu kao i Livemocha prestavlja onlajn jezičku zajednicu. Za razliku od Livemocha-e postoji samo šest kurseva : engleskog, španskog, francuskog, italijanskog, nemačkog, portugalskog i ruskog jezika. Uprkos tome Buusu ima određen prednosti kao što su: bogatiji rečnik, jednostavnije učenje i mogućnost korišćenja prečica preko tastature. Kao i kod Livemoche moguće je sticati prijatelje sa kojima možete vršiti jezičku razmjenu.
BBC na svom sajtu nudi odlične audio i video kurseve za učenje stranih jezika. –http://www.bbc.co.uk/languages/. Strani jezici koju su podržani su: francuski, nemački, španski, italijanski, grčki, portugalski i kineski. Naravno tu je i engleski ali na ovom linku: http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/.

izvor: internetzanatlija

2 comments

  1. Lepo je to ali ne kvalitetno kao kad bih otisao u neku skolu stranih jezika

    ReplyDelete
  2. Strani jezici se mogu naučiti besplatno, ali mislim da je kvaliteta upitna. Najbolje je upisati tečaj u školi i učiti zajedno sa drugim ljudima

    ReplyDelete

Komentari se objavljuju u realnom vremenu. Svi komentari su samo i isključivo stav autora istih. Uredništvo bloga ne snosi nikakvu odgovornost za napisano u komentarima, a sporne komentare ćemo uklanjati čim ih uočimo.

Arhiva bloga

Kontakt forma

Name

Email *

Message *

Merlin Džogović